Vladimir (nee, niet Poetin)

Na een (te) korte nachtrust, mede veroorzaakt door het lawaai van de koelinstallatie van enkele vrachtwagens, besluiten we (ikke) dat we nooit meer op een truckstop zullen slapen, tenzij het echt niet anders kan. Vwala!
We gaan tanken en drinken koffie in het tankstation en vervolgen onze weg richting Moskou.
Zoals voorzien houden we halt in Vladimir, één van de juwelen langs de Golden Ring (stadjes en dorpen rondom Moscou die van belang zijn geweest in de geschiedenis van Orthodox Rusland). We bezoeken er de Assumption Cathedral, de Cathedral of Saint Dimitry en kuieren door het uitgestrekte park waar we genieten van de koelte tussen de bomen.

Vladimir

We wisselen er nog geld en rijden vervolgens door naar Moscou, dat nog een kleine 160 km verwijderd is van Vladimir.
De baan wordt alsmaar drukker naarmate we de hoofdstad naderen maar het binnenrijden langs 5 -vaks-banen, verloopt zeer vlot niettegenstaande het warmte onweder dat ondertussen is losgebarsten.

Moscou binnenrijden

We rijden er naar een camping, die rustig gelegen zou zijn en vanwaar je makkelijk met de metro het centrum van de stad kan bezoeken. Na een half uur rijden langs en over de ringen van Moscou arriveren we er vlotjes. De kleine camping ligt in een groot natuurpark, de staanplaatsen zijn er ruim en het is er zeer groen en rustig. Vooraan staan er een twintigtal Italiaanse mobilhomes (club Italia op stap?), wij plaatsen ons achterin, aan de rand van het bos.We nemen er een zalige douche en gaan te voet naar de supermarkt, die je makkelijk bereikt door het park te doorkruisen.

Ons plekkie op de groene camping

Wat koken, buiten eten en wat relaxen, want morgen is het Moscou-time!