St. Petersburg

Het is prachtig weer deze morgen en na ons ontbijt stappen we langs de kanalen van de oude admiraliteit en Novaya Gollandiya (Nieuw Holland) naar de Neva. Via de oevers van de Neva komen we zo aan het admiraliteits-gebouw en uiteindelijk aan het Winterpaleis.

Het is ondertussen snikheet en we besluiten een boottocht te maken door de kanalen van St. Petersburg.

Omdat we toch moeten wachten op een afvaart waar ze ook in het Engels uitleg geven hebben we nog tijd om wat info in te winnen over het Hermitage en zeker nog tijd om in Kafe Rasputin iets te gaan eten.

De boottocht valt eigenlijk beter mee dan verwacht en duurt dan ook meer als een uur.

De uitleg verstaan we niet altijd maar toch genoeg om ons een beetje een beter beeld van de stad te kunnen vormen.

Omdat het eigenlijk gewoonweg te warm is lopen we langs de kanalen terug naar ons hotel. Onderweg springen we binnen in ‘Au Pont Rouge’, een prachtige winkel met veel te dure kleren en leuke hebbedingetjes. Maar wij komen enkel voor het gebouw natuurlijk….

Achter St. Isaac’s kathedraal vinden we een ‘shortcut’ naar ons hotel door een lang park waar het best wel koel is. We schuilen de rest van de namiddag voor de grote hitte om pas tegen de avond terug buiten te komen.

Met de fietsjes gaan we nog het één en ander bekijken dat we deze middag met de boot zijn gepasseerd om nadien over de schouwburg iets te gaan eten.

Ondertussen is het donker genoeg om de mooi verlichte oevers van de Neva nog eens te gaan bekijken samen met het vuurwerk. We steken de Neva over en fietsen zo tot aan het Winterpaleis waarna we in het donker, zonder lichten aan onze fiets door het drukke verkeer naar ons hotel terugkeren.