Ufa

’s Morgens is de hemel bijlange nog niet opgeklaard en opnieuw dreigen zwarte donkere wolken over het park. Maar dat op zich is nog geen zo’n probleem. Wel mijn kletsnatte wandelschoenen die  tijdens de koele (10 graden!!!) en vochtige nacht al even doorweekt waren als de dag ervoor.

We besluiten om het park te verlaten en richting Ufa te rijden, verder naar het Westen en al dichterbij Moskou.

Het is zo’n 250 km rijden tot aan een heel gezellig hotelletje volgens iOverlander, net voor de stad Ufa. We rijden snel opnieuw de M5 op, de hoofdbaan laat ons zeggen van Oost Rusland naar Moskou. Ook nu is de weg wederom zeer oké, heuvelachtig en afgezoomd door een  dicht en donker sparrenwoud.

Overal langs de weg kraampjes waar je installaties kan kopen om alcohol (of ethanol?) te stoken

Aangekomen aan het hotel zien we direct dat de uitleg niet gelogen is. Het is een super cosy familiehotel en er is nog een kamer beschikbaar. Mogje mag binnen op de parking en we krijgen onmiddellijk een toer doorheen het hotel, een geweldige blokhut met torentje en al, schitterend gewoonweg. Ze serveren er ook avondeten maar we kiezen ervoor onze restjes op te eten. Onze frigo laat het immers afweten doordat de batterij het laat afweten, waarschijnlijk doordat de zonnepanelen het laten afweten. Na een heus gedetailleerde uitleg van Arno over de mogelijke oorzaken van dit euvel, beslis ik om nog wat verder te lezen in mijn boekje…

 

We kunnen het salon van het hotel gebruiken en praten nog wat met de zoon en dochter des huizes die behoorlijk goed Engels praten.

Tegen de avond komt er volk aan en binnen enkele ogenblikken zitten alle kamers bezet. het hotel wordt doorgaans gebruikt door Russische toeristen op doortocht naar West of Oost, gezien zijn ideale ligging vlakbij de M5 maar toch ver genoeg van de baan verwijderd zodat je er in alle rust en in het groen kan uitrusten van een zware autorit.

Geef een antwoord