Nightboat to Stockholm

Om 6u maakt Arno me wakker! Op ons ticket staat vermeld dat het ontbijtbuffet start om 6u30. Als ik zeg dat we ook later kunnen ontbijten wordt ie ambetant. Dus wij naar het buffetrestaurant waar geen levende ziel te bespeuren valt. Waarom? Ewel omdat het uur is veranderd en het nu eigenlijk pas 5u30 is. Nors kruip ik terug in mijn kajuit en probeer nog wat te slapen, maar niet voor lang.
Of wat had je gedacht, om 6u15 opnieuw uit mij nestje. Ja, stel je voor dat het buffet is leeggeroofd tegen dat wij er aankomen…
Het buffet blijkt eindeloos te zijn, ook na een uur dat we er zitten te ontbijten en Arno al het lekkers van de 11 lange buffettafels heeft gesmaakt. Zijn geluk kan niet op.

Gelukkig hebben we een tafeltje aan het raam. Het weer is opgeklaard en traagjes baant de Ferry zich een weg tussen de vele eilandjes die voor de kust van Zweden liggen. Het zicht is magnifiek! Nadien nog even op het sundeck, waar nu echt zon is in tegenstelling tot gisterenavond en we lezen er nog wat, verder genietend van een koffie en het spectaculaire schone zicht op de vele piepkleine eilandjes en hun gekleurde houten huisjes.

Rond 10u varen we Stockholm binnen en al snel verlaten we de Ferry. We rijden tot iets buiten de stad waar ik een plaats had gereserveerd op een camping. De campings IN Stockholm zaten helaas overvol. Na een 20 tal minuten komen we er aan. Op het eerste zicht een wat troosteloze megaparking, niet goedkoop, maar wel met warme douches en propere toiletten. Vlakbij ligt een meer met zwemstrandje.

Maar aangezien we er vroeg arriveerden besluiten we kort na de middag de metro te nemen naar Stockholm centrum. De metro ligt op een 15 minuutjes stappen van de camperplaats. De rit naar het centrum duurt een half uurtje en we stappen, gewapend met twee soorten stadsplannen van de stad, af in de oude stad. Stockholm is nogal complicé om aan uit te geraken. Eigenlijk bestaat de stad uit een aantal eilandjes die met elkaar verbonden zijn door bruggen.
We dwalen, en verdwalen er in de kleine steegjes die uitpuilen van het volk die menig terrasjes bevolken.

Er zijn mooie winkeltjes en imposante gebouwen. We lopen langs het water en luisteren er naar een optreden. Blijkbaar is er een kunstenfesitval gaande in de stad en overal zie je kraampjes, optredens, en veel volk.


We keren terug naar de metro, kopen nog wat eten in het supermarktje. Morgen zullen we ons bezoek verderzetten.

Geef een antwoord