Stockholm

Hup uit de veren, ontbijt en naar het centrum. We lopen naar de metro en hadden ondertussen het meer aangename pad door het bos gevonden in plaats van de macadam. We nemen er een dagticket voor de metro want hiermee kan je ook de pendelbootjes nemen die je van het ene eiland naar het andere brengen.

Nee, da’s niet de pendelboot…

Door ons bezoek gisteren en het verder bestuderen van het stadsplan hadden we al meer zicht op Stockholm. We zijn op zoek naar de pendelboot die de uitbater van de camperplaats had aangestipt op het plannetje. Maar de man moet heel dringend eens zijn hoofdstad herbezoeken, want het klopte van geen kanten. Soit, we lopen terug, het is heel erg warm en voor we de pendelboot nemen drinken we nog een koffie met heerlijk gebak in de ‘Bröt en Saltz’ vlakbij de pendelboot aan halte Shlusse. Echt een aanrader, het is er een open bakkerij waar in grote massa pizza’s en zoet gebak (met héél véél kaneel)worden bereid.


We nemen de pendelboot naar de overkant waar het Abba-museum ligt en schuiven aan in de lange wachtrij, tot ik zie dat een bezoek 25 euro kost. Mamma Mia! Ik vind Abba wel leuk hoor maar dat hadden we er niet voor over. We eten onze picknick wat verder op, vlakbij het groteske pretpark met als achtergrond het getier vanuit de hoge roetsjbanen.


Later bezoeken we er de vele boten die voor het scheepsmuseum tentoon worden gesteld: een ijsbreker, een lichtschip, een fregat. We pendelen verder met ons bootje naar andere delen van de stad. Het is nog altijd heel warm en donkere wolken pakken zich samen. Tegen de avond zakken we terug af naar het plaatsje waar de optredens plaatsvinden en drinken er een goed gekoeld biertje.

Oppassen geblazen voor dit soortje!

Als het begint te regenen reppen we ons onder het ene kleine party tentje dat er staat en delen er een tafeltje met drie USA-ers die in Stockholm zijn voor het huwelijk van een vriend. We vertellen wat over ons avontuur en worden weggeblazen door de vele Amazing’s en Awsome’s die ze honderduit uitspreken, samen met de bijhorende expressies als zijnde: de ogen wijd opengesperd, mond volledig open, licht gebogen door de knieën, handen wijd voor zich uitgesperd ’t Zijn patteekes die Americano’s. Maar de sfeer zit er echt wel in en na heel wat high fives en knuffels verlaten we de partytent en bestellen ons nog een overheerlijke burger aan 1 van de vele food-kraampjes.

Amazing Americanos

De regen is echt niet van plan om te stoppen en dus keren we Mogwaarts na een mooie en verrassende dag in Zweden’s capital.

Geef een antwoord