Hadden we toch niet beter….

Eigenlijk hebben we ons autootje niet echt uitgetest, we hadden dat misschien toch beter gedaan.

Per ongeluk heeft iemand de kraan van tank1 naar de lege tank2 gezet waardoor we na een paar seconden plots geen water meer hebben. Ik denk niet aan de kraan en zie dat ook de filter geen water meer heeft. Er is nergens geen water te bespeuren dus we kunnen geen lek hebben en de pomp horen we draaien dus die heeft stroom. Misschien is er toch vuil in het membraan gekropen en is die gescheurd…. Gelukkig lost een blik op de kraan het probleem onmiddellijk op.

We hebben nu wel water, maar het toilet spoelt nog niet door….kabeltjes na de laatste opkuis niet meer aangesloten, check opgelost.

We hebben geen vaste vuilwatertank maar een speciale yerrycan. Blijkt deze eigenlijk mottig ontworpen en nergens te onluchten zodat er steeds water zijn weg vindt naast de tank. Zal voorlopig zo blijven, het  blijft bij water, geen schuim of etensresten dus zelfs op een camping zal het geen probleem zijn.

We hebben in theorie ook warm water, maar omdat het maar bleef vriezen heb ik de leidingen niet vol water willen laten staan en dus het warm water maar half getest (en toen was de helft van de waterleiding nog niet aangesloten). Omdat we vandaag reeds op een camping staan (zie verder om te weten waarom) en we toch aan de walstroom hangen het warme water getest, het is gewoonweg heet!

Last but not least, het autootje zelf. Voor we vertrokken is de Unimog tweemaal binnen geweest in de garage en hebben de mecanicien Rik en ik alles overlopen wat zou kunnen stuk gaan of gesmeerd moest worden, alle olies vervangen, riemen, filters etc. Maar de tweede dag loopt het al fout.

Als we stoppen voor het middageten merk ik een klein olieplasje onder de auto. Omdat we op een parking staan wil dat nog niet zeggen dat wij een probleem hebben. Als we echter even buiten de volgende stad stoppen zie ik gewoon olie druppen. Dit is niet leuk. We staan net voor een Renault garage maar deze weten niets van truks en zenden ons een paar kilometer terug naar een Renault Truck garage. Er komt onmiddellijk iemand kijken maar die weet niet hoe dit allemaal aaneen hangt, spant een paar spanringen aan maar geeft ons toch het adres van de Mercedes Trucks garage in Dijon.

Daar worden we ook onmiddellijk geholpen en hier weten ze duidelijk al een beetje meer hoe de vork in de steel zit maar helaas hebben ze geen toestemming om aan Unimogs te werken en hebben ze zeker al geen onderdelen, maar ze vrezen dat er een dichting aan de versnellingsbak stuk is. Na wat telefoontjes naar een Unimog specialist kruipt er toch een mecanicien onder de auto en merkt dat er helemaal geen olie weg is uit de “boite”. We krijgen voor alle zekerheid een litertje versnellingsbak olie mee en worden doorgezonden naar de Mercedes garage in Pontarlier. We overnachten op het terrein van een kaasboer even buiten Pontarlier (Maison de Bois) en zoeken ’s morgens de garage die vol oude en nieuwe Unimogs staat.

Ik wordt letterlijk depri als ik onmiddellijk te horen krijg dat we de eerste dagen niet geholpen kunnen worden en dat de auto zeker voor 3 dagen binnen moet want ze zullen de vooras en de achteras demonteren enz….. We hebben helaas niet veel keus en zolang ik niet weet wat er juist scheelt heb ik niet veel zin om door te rijden naar de garage in Grenoble waar we misschien nog langer moeten wachten. Alvorens te beslissen kruipt er toch nog een iemand onder de wagen en weerom stelt die vast dat er geen olie terkort is in de boite. Hij zoekt wat verder en merkt dat de olie in de portaalassen niet klopt. Omdat ik zelf die olie er heb ingedaan weet ik zeker dat er olie genoeg in stond en dus moet er olie van daar via de assen naar de boite geduwd zijn wat wil zeggen dat er dichtingen aan de assen stuk zijn.

Omdat we toch zullen moeten wachten zoeken we ons een camping aan een meertje en zullen geduld moeten hebben.  Gelukkig is dit hier een zeer mooie streek en vinden we een plaatsje tegen het meer maar tot mijn groter ergernis slaat het weer compleet om tegen dat we ons goed en wel hebben geïnstalleerd en begint het zowaar te stormen…. en zelfs te sneeuwen. Zal wel “part of the game” zijn zeker 😉

5 gedachten over “Hadden we toch niet beter….”

  1. en nu maar hopen dat het enkel de dichtingen zijn, die ofwel niet goed gemonteerd waren of niet meer deugden. En we prijzen de hemel dat de herstelling en/ of vernieuwing tot een duurzaam iets leidt.
    Philippe

Geef een reactie