99 luftballons

het is nog niet eens 05:30 of ik word gewekt door het geluid van zware wagens die op en aan rijden. Het is zover, de ballonvaarders zijn aangekomen en maken zich gereed. Tegen de tijd dat we uit ons bed zijn zien we voor onze neus al 10 ballons die beginnen op te bollen van de warme lucht.

We lopen het hellingetje achter ons autootje op en daar ontdekken we dat we gewoon omsingeld zijn door letterlijk meer als 100 ballonnen die zich klaarmaken om bij het eerste daglicht op te stijgen. Wat een prachtig zicht als de ballonnen oplichten door de enorme gasvlam die er in wordt gejaagd.

Als de ballonnen beginnen op te stijgen wordt het zo mogelijks nog spectaculairder. De lucht hangt vol kleurrijke warmeluchtballonnen, zover het oog reikt. Als alle ballonnen in de lucht hangen en hoog genoeg zijn verdwijnt alle volk al even snel of ze gekomen zijn en kunnen we op ons gemak ontbijten met zicht op al die ballonnen.

We hebben geen plannetje van wat er allemaal te zien is en vooral waar het te zien is en ook online vind ik eigenlijk geen zinnige info. We besluiten dan maar terug te rijden van waar we gisteren gekomen zijn omdat we langs de weg daar wel wat wegwijzers gezien hadden. We rijden de enorm steile helling terug op maar het blijkt dat alles eigenlijk toch beneden te vinden is. Weerom die verdomde helling af.

We parkeren ons niet ver van de inkom van het Open Air museum maar dat blijkt ook niet wat we willen zien. Fietje raakt aan de babbel met één van de taxi chauffeur en na wat heen en weer gebabbel, waarbij de prijs aanzienlijk naar omlaag ging, laten we hem ons rondvoeren naar de dingen die we willen zien.

Achteraf gezien de juiste keuze, we gingen ongelooflijk veel tijd verloren hebben en voor de prijs van de diesel de we anders zouden verreden hebben werden we op onze wenken bediend.

Er zijn nog twee sites die we willen zien maar deze liggen eigenlijk net hier maar 50 km verderop.

De ondergrondse stad in Derinkuyu kunnen we diezelfde dag nog bezoeken maar de Ihlara vallei met de ‘Fairy Chimneys’ zal voor morgen zijn. We rijden alvast naar Ilhara maar op het adres van de camping treffen we een restaurant en een musichall aan, niemand heeft weet van een camping in de buurt.

We hebben niet veel zin om nog lang te zoeken en besluiten om wild te kamperen aan de ingang van het park. Opnieuw blijkt dit een perfecte plaats te zijn, zo kunnen we de vallei morgen vroeg bezoeken.

Geef een reactie