Bukhara (2)

Na een korte nachtrust (echt rustig was het niet op onze parking) vertrekken we om de stad verder te verkennen. Die bestaat voornamelijk uit madressa’s om U tegen te zeggen, een ommuurd fort en enkele mausolea in een park.  Er is weinig volk en later blijkt het hoogseizoen hier al voorbij te zijn, nu de hitte gestaag maar met rasse schreden zijn intrede doet in deze woestijnstad.

Temperaturen klimmen tot 40 graden in de schaduw, in de maanden juli en augustus klimt het tot 54 graden! We hebben ondertussen Mog verplaatst onder de bomen en Arno doet er een tukkie terwijl ik aan het plein de schaduw opzoek om er wat te lezen.

Daarna ga ik shoppen: zijden sjaaltjes, broodstempels en een kleedje, Uzbec-style en zo licht dat je het gevoel hebt in je nakie rond te lopen. Het shoppen gaat uiteraard gepaard met afdingen en marchanderen, I love it.  En niettegenstaande de verkoopsters zuchtend en armzwaaiend hun winstmarge zien verkleinen, betaal ik nog steeds teveel… Je moet hen nageven, het zijn gedreven commerçanten.

We lopen nog langs de lieftallige Char Minar, en van op het muurtje bewonderen met open mond haar pracht die schittert in de Bukharaanse avondzon.

Char minar ofte 4 minaretten

 

’s Avonds gaan we opnieuw Samsa’s eten en koude pinten drinken aan het Lyabi-Hauz plein (=plein rond het water) en daar zijn ons Gentse meiden opnieuw waarmee we opnieuw een gezellige avond doorbrengen.

Gelukkig wilden zij wel met mij poseren op de kameel…

 

 

Een gedachte over “Bukhara (2)”

  1. Hey Sophie & Arno
    Uzbekistan ziet er prachtig uit! Ik zal er toch eens mijn gedacht van moeten maken maar toch blij dat ik deze zomer niet ga, ‘k zou het niet overleven van de warmte.
    Nog veel reisplezier en ‘voorzichtjes zin hé’
    groet
    Marc

Geef een antwoord