Almati

De nacht is voorbij, alsook de regen en de zwarte wolken. We gaan in Kegen een autoverzekering kopen (in een autogarage?) en gaan wat inkopen doen. We vervolgen onze weg naar Almati, de voormalige hoofdstad van Kazachstan, waar we de Mog even voor inspectie willen binnenbrengen in een garage. Maar ook ik kan even een medische inspectie gebruiken want mijn tikkie tikker doet nog altijd vreemd sinds Tadjikistan…

We rijden Almati binnen en zijn verrast door het vele groen in de metropool. Werkelijk alle straten en boulevards zijn er afgezet met bomen en struiken wat het geheel toch een aangename look geeft. Almati is zeer westers, je vindt er alle mogelijke winkelketens, waaronder een Mac Donald waar we ons parkeren voor de nacht (na een big Mac Menu te hebben verorberd). Vlakbij gaan we ook winkelen (weer zo’n supermarkt waar je alles kan krijgen) en kopen we een internetkaart. Kostprijs 3 euro voor 12 Gb te gebruiken binnen de maand, toch een stukje goedkoper dan de 13 euro voor een Mb die we via roaming zouden moeten betalen.

Geef een antwoord