Allmighty Almaty

Het is ondertussen dinsdag 10 juli en we verblijven nog altijd in onze gezellige guesthouse in Almaty. Ik had immers pas vandaag een  afspraak met de dokter in het Medical Park die ik opnieuw moest consulteren na het nemen van mijn RX.  De longfoto laat blijken dat ik een chronische bronchitis heb, niets alarmerend dus. Ik moet wat vitaminen nemen (het makkelijke deel) en…uiteraard stoppen met roken (het moeilijke deel).

Hoge bergen rond Almaty

Sinds gisteren hebben we hier ook een (koele) kamer geboekt voor twee nachten en naast de luxe dat je je er overdag kan in terugtrekken, biedt de kamer ook een beter alternatief voor het slapen in onze opgewarmde Mog. Het is hier heet in Almaty, makkelijk 40 graden en meer en veel fysieke activiteit overdag is niet echt een aanrader.

Op vrijdag hadden we de MAN Mercedesgarage in Almaty aangedaan maar door een misverstand bleken ze toch niet te werken. Het was die dag nl. Capital day, een nationale feestdag met hieraan een vrij weekend gebreid. Niettemin doet de manager zijn best om een mecanicien te overhalen om de dag er op de Mog te inspecteren aan zijn veringen, hetgeen ook gebeurde op zaterdagmorgen.  Mits het aanspannen van enkele bouten, leek alles zeer ok te zijn, oef. Ik had op datzelfde ogenblik een afspraak voor het nemen van de longfoto.

Op zaterdagavond hadden we samen met Maarten de Kok Tobe heuvel beklommen. ’t Is te zeggen: we hebben de kabellift genomen naar boven waar we bij zonsondergang genoten van een fenomenaal zicht op de stad die voor je baadt in de smog en achter je de hoge bergen die reiken tot 4900 meter hoog. Het biertje op het terras lieten we aan de de meer gegoede medemens (7.5 euro voor een pintje) en daalden nadien de heuvel terug af tot aan de guesthouse en gaan er een grote fles vers getapt bier in het supermarktje vlakbij halen.

Eergisteren (zondag 8 juli) ben ik samen met Mark, Maarten, Christine, Paul en Adam het Big Almaty Lake gaan bezoeken. We hadden hiervoor een taxi gedeeld en het was een leuke afwisseling  voor het guesthouse-hangen. Het meer ligt zo’n 40 km van het centrum verwijderd en je stijgt meer dan 2000 meter gedurende het laatste kwartier. (Amai mijn longskes…)Zwemmen doe je er niet aangezien het een drinkwater reservoir is en ze dus willen vermijden dat iedereen er met zijn zweetvoeten in gaat baden en het drinkwater in Almaty wat gezouten gaat smaken…

Kiekjes nemen bovenop de Kok Tobe heuvel waar het bijna vechten is om in het kadertje te kunnen poseren…

Voor de rest nemen we hier afscheid van gasten, begroetten nieuwe backpackers en blijven we geboeid luisteren naar elk zijn of haar avonturen op en langs de zijderoute en vertelt Arno met een enthousiasme uit de duizend, de onze.

Vanavond spelen onze Duivelkes de halve finale en het belooft hier een al even warme ambiance te worden. We zijn met 3 Belgen, twee Fransen, 3 Israëli (die supporteren voor België), een Nederlander (die wel moet supporteren voor België) een Spanjaard en een Pool (die we nog moeten omkopen).

Hotel Kazachstan in Almaty

Morgen vertrekken we, later dan verwacht, maar gerustgesteld na de medische onderzoeken en het nazicht van Mog , richting Noord Kazachstan, richting Russische grens. We zijn blij dat we van de gelegenheid gebruik konden maken om heel wat lieve toffe mensen te leren kennen en vooral…om eens goed uit te rusten. Toppie dus.

Geef een antwoord