Naar Kazan

We nemen afscheid van de vriendelijke familie van dit fantastisch baanhotelletje en zetten koers naar Kazan. We kunnen dit normaal gezien niet echt doen in één dag en zullen langs de weg wel iets vinden om te slapen.

Eerst moeten we nog door Ufa (Oefa) maar dit is geen zo’n mooi stadje. De rest van de weg gaat weerom door enorme velden met gele bloemen (koolzaad, zonnebloem) en door enorme bossen afgewisseld met moerassen en meren. Ik raak er maar niet op uitgekeken.

Als we uiteindelijk in de Autonome Republiek Tatarstan (hupla, nog een ‘stan’ bij het lijstje) aankomen zijn de velden niet langer vol bloemen maar vol ‘ja-knikkers’ die langzaam maar zeker olie uit de bodem halen.

Langs de grens van Tatarstan loopt ook een uurgrens en ons uurwerk keert 2 uur terug (we moeten nog eens opzoeken waarom het juist twee uur is in plaats van de normale één uur, maar waarschijnlijk heeft de nabijheid van Moskou daar iets mee te maken). Dat maakt dat we langer licht zullen hebben en dus eigenlijk ook langer zouden kunnen doorrijden zodat we nog deze avond in Kazan kunnen zijn.

 

In de vroege avond stoppen we om nog een maaltijd klaar te maken zodat we straks kunnen doorrijden naar Kazan.

Fietje heeft ondertussen een hotel gevonden in Kazan en deze maal zal het geen hostel zijn maar een ‘deftig’ hotel met een bar en restaurant, deftige badkamer en met een ruime kamer. We kunnen de Mog op de binnenplaats zetten (gelukkig is de poort hoog genoeg) en na onze spullen op de kamer gegooid te hebben besluiten we nog iets te gaan drinken op het dakterras.

De avond is aan het vallen en we krijgen een mooi zicht op de stad (met in de verte zijn olie industrie), we kunnen zelfs de Wolga zien.

Net als we besluiten om af te rekenen komen de obers af met nogmaals drank en een schotel met hapjes. We worden getrakteerd door twee volslanke dames. Ze zijn sinds het WK zot van de Belgen. Ze hebben dan ook de match België-Brazilië , die doorging in Kazan, bijgewoond, kennen alle Belgische spelers beter dan wij. Ze tonen ons alle filmpjes die ze gemaakt hebben tijdens het toernooi.  Eigenlijk willen ze niets liever dan met ons in de drank vliegen maar we zijn echt te moe daarvoor.

Geef een antwoord