Van Petersburg naar Petershof

Vandaag vertrekken we uit St. Petersburg maar ver zullen we niet rijden. De tocht gaat naar Petershof even buiten de stad, aan de andere kant van de baai. Reeds in de aanloop naar Petershof verschijnen de eerste parken en paleizen langs het water. We proberen bij eentje binnen te geraken maar alles zit potdicht, kan zijn omdat het maandag is en veel musea gesloten zijn natuurlijk.

Als je dan uiteindelijk Petershof binnenrijdt passeer je reeds aan het aangrenzende Alexandriapark om dan midden in het stadje aan het paleis zelf te arriveren. Op het eerste zicht en van buiten gezien lijkt het niet veel soeps, behalve dat het paleis niet ver van de zee ligt. Maar eens je het park binnen bent zie je waarom dit zo druk bezocht is.

Voor het paleis ligt een enorme fontein, in meerdere verdiepingen, die uiteindelijk uitmondt in een waterpartij die tot de zee loopt. In het park zelf zijn nog meer fontijnen en waterspielereien te vinden.

waar hebben we dat nog gezien, zo’n boom fontein?

Het is er heerlijk toeven maar het park is enorm uitgestrekt wat Fietje ertoe verleidt om het treintje te pakken naar de andere kant van het park. We verstaan natuurlijk geen jota van de Russische uitleg maar we zien wel een groot deel van het park dat we anders zouden overgeslagen hebben.

We gaan nog even op zoek naar een slaapplaats maar na nog een rondje in de stad besluiten we dat we best goed stonden aan het kleine parkje naast de paleistuinen. We genieten nog van avondzon op de bankjes in het parkje om nadien van een rustige nacht in ons Mogje te genieten.

Geef een antwoord