En we gaan nog niet naar huis….

We ontwaken en daar is Marthe met vers en dus nog warme broodjes voor ons ontbijt. Ze blijft voor een kop koffie. Het weer is echt goed vandaag en ik ga nog een paar baantjes trekken in het zwembad om daarna te gaan douchen. Arno maakt alles klaar voor ons vertrek maar eigenlijk hebben we daar geen zin in. Dus komen we al snel tot het besluit dat we maar nog een nachtje extra zullen blijven op deze heerlijke plaats.

Mölle

We nemen onze fietsjes en rijden naar de punt van het schiereiland. De weg loopt langs het mooie Mölle (Soubry, ik heb alle info voor overnachtingen daar, kajaktochten op zee, en diners in de plaatselijke havnkrog ofte havenkroeg!) en gaat verder door het natuurpark dat vooral uit bos bestaat.

Soubry, links ons hotelletje (groen), rechts de havenkroeg met fantastisch terras, en in het midden onze sponsor.
Natuurpark op weg naar de punt

De weg stijgt gestaag en dus lopen we vaak naast onze fiets. Na 7 km bereiken we de vuurtoren die bovenaan de rotsen ligt. Een museum nabij geeft info over de plaatselijke fauna en flora en overal zijn er paadjes en bankjes vanwaaruit je een geweldig uitzicht geniet op het Kattegat, of de zee-engte tussen tussen Zweden en Denemarken.


Na een uurtje fietsen we terug, gelukkig iets meer bergaf nu en we nemen het fiets- en wandelpad langs de zee dat vanaf Mölle tot Raderup loopt. En weet je nu wat? We moeten opnieuw langs dat mooi kasteel met dat geweldig terrasje met die overheerlijke taarten. Ok, dat worden weer baantjes trekken als ik geen afscheid wil nemen van mijn maatje 40…

Arnootje, nog eventjes wachten tot na de foto…

Maar geloof me, ook nu smaken ze op en top.
Terug in de camping ga ik zwemmen en lezen aan het zwembad. ’s Avonds komt Marthe opnieuw op bezoek en maken we opnieuw thee voor opnieuw een leuke babbel.

Geef een antwoord