Home is where the heart is

Het is koud als we wakker worden en ook de douches zijn helaas koud. Naast me staan een paar mannen te praten, blijken de andere campinggangers hier allemaal van een  ijsberenclub te zijn….

We maken koffie maar laten het ontbijt voor wat het is want Kelly en de jongens hebben ons een uitgebreid ontbijt beloofd als we thuis komen. De zon komt met moeite boven de horizon als we reeds op weg zijn. Ik doe nog een laatste poging om Fietje te overtuigen dat Vlissingen ook wel mooi is om nog een tijdje door te brengen of dat er ook een boot naar Schotland is vanaf Rotterdam maar moeder moet nu echt wel haar kindjes en katjes terugzien, daar is geen kruid tegen opgewassen.

Eens Sluis gepasseerd beslissen we om de kustweg te nemen wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Overal staan er bordjes dat we met onze Mog niet door mogen. Onze GPS geeft constant waarschuwingen dat we verder niet door zullen mogen. De oplossing is simpel, GPS uit en alle bordjes straal negeren.

Nu we op de kustweg zitten komen we toch echt wel dicht bij huis. Even rijden we nog een cirkeltje in Blankenberge omdat de wegomlegging ons na vele nauwe en kleine straatjes opnieuw naar de kustweg zendt.

De laatste kilometer hebben we gefilmd en we zijn aangenaam verrast als onze ‘stalkers’ ofte trouwe volgers van de blog en de tracker, Philippe en Mich,  ons staan op te wachten als we Bredene binnen rijden. Kelly, Gust en Felix staan ons op te wachten met een ontbijt en onze lieve buren  komen één voor één ons welkom heten. We drinken een glaasje bubbels, dat Mich had meegebracht,  op de trotoir. Het is leuk om iedereen terug te zien na al die tijd en het is een aangename thuiskomst hoewel ik eigenlijk liever nog een maandje of 6 verder zou willen trekken 🙂

(diepe donkere mannen stem) “Home is where the heart is.”

(schriel, hopeloos stemmetje) “In the Mog!”

(vrij naar Frank Zappa)

Geef een antwoord